Tarih
Giriş Tarihi : 18-05-2022 23:06   Güncelleme : 18-05-2022 23:06

Başkan İlhan;19 Mayıs, Milletimizin Yeniden Dirilişidir”

Başkan İlhan;19 Mayıs,  Milletimizin Yeniden Dirilişidir”

103 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde 19 Mayıs 1919'da başlayan süreç, umutsuzluk, yoksulluk, yılgınlık içinde ve hareketsiz kalmış millet varlığına olan inancın ifadesi ve milli onurun dirilişidir.

19 Mayıs 1919 ruhu ve iradesi; bugün milletimizin yüreğinde ki tazeliğini korumakta ve yaşatılmaktadır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 103. yıldönümünü kutluyoruz. Atatürk’ün önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan istiklal meşalesi Amasya, Sivas ve Erzurum’dan başlayıp, tüm vatan sathına yayılmıştır.

Bu meşale, milletimizin hürriyete olan inancı ile birleşerek Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını sağlamış, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmış ve aydınlatmaya devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve değerli hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum