Başkan Ataş mesajında ,Gazilerimiz, bu büyük mücadelenin yaşayan tanıklarıdır. Onların taşıdığı her yara, milletimizin bağımsızlığı ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü için ödenmiş bedelin bir hatırasıdır. Bugün üzerinde huzurla yaşadığımız bu topraklarda bayrağımızın dalgalanmasında, devletimizin varlığında ve milletimizin geleceğe güvenle bakmasında gazilerimizin fedakârlığının büyük payı vardır.
Başta Kurtuluş Savaşı gazilerimiz olmak üzere; terörle mücadelede, sınırlarımızın güvenliğinde, vatan savunmasının her safhasında yaralanarak gazilik şerefine erişen tüm kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyoruz. Onların ortaya koyduğu fedakârlık, Türk milletinin bağımsızlık iradesinin en güçlü göstergelerindendir.
Bizlere düşen, gazilerimizin emanet ettiği vatan şuurunu gelecek nesillere taşımak ve onların fedakârlıklarını hiçbir zaman unutmamaktır.
Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; Kurtuluş Savaşı’ndan bugüne vatanımızın savunmasında, terörle mücadelede ve devletimizin bekası uğrunda gazilik mertebesine ulaşan tüm kahraman gazilerimize sağlık, huzur ve esenlik diliyorum.
Gazilerimizin onuru bizim onurumuz, fedakârlıkları milletimizin ortak hafızasıdır. Vatan için ödenen hiçbir bedel unutulmayacaktır.
19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle tüm gazilerimizi ve kıymetli ailelerini saygı, minnet ve şükranla selamlıyorum.”