Siyaset
Giriş Tarihi : 12-03-2024 00:43   Güncelleme : 12-03-2024 00:43

Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Alper Gürsoy, Depremzedelerle Buluştu

Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Alper Gürsoy, Depremzedelerle Buluştu

Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Alper Gürsoy, Depremzedelerle Buluştu
CHP Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Alper Gürsoy, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden en çok etkilenen illerin başında gelen Malatya'daki konteynır kentte yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi. Zor şartlar altında yaşayan vatandaşlar, Gürsoy'a yaşadıkları rezaletten kurtulmaları için çağrıda bulundu.
Gürsoy, konteynır kent ziyareti sırasında vatandaşların sorunlarını dinledi. Vatandaşlar, çocuklarının zor şartlarda büyümek zorunda kaldığını, sosyal alan ve oyun parkları olmadığını dile getirdi. Bu küçücük yerlerde yaşamaya çalışıyoruz. Sığmıyoruz. Genel seçimden önce bir yıl içinde evlerimizi yapıp teslim edeceklerdi sözde. Depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen kendilerine vaat edilen konutların hala teslim edilmediğini belirten vatandaşlar, Gürsoy'a bize söze verenler sözlerinden dursunlar artık onların sözlerine karnımız tok. Onlarda söz yerine icraat bekliyoruz ifadelerini kullandılar.
Alper Gürsoy, vatandaşların sıkıntılarını dinledikten sonra yaptığı açıklamada, göreve geldiklerinde ilk işlerinin konteynırlarda yaşayan vatandaşları bu zor şartlardan kurtarmak olduğunu belirtti. Gece gündüz çalışarak geçici barınma merkezlerinden kalıcı konutlara geçiş için projelerinin hazır olduğunu söyledi. Gürsoy, "Sizler yetki verdiğinizde biz de seferberlik ilan edeceğiz ve sorunlarınızı çözmek için var gücümüzle çalışacağız" dedi.
Gürsoy, sözlerine devam ederek, Yeşilyurt'un daha modern ve yaşanabilir bir şehir olması için sosyal alanlar ve dirençli binalarla ilgili projelerinin bulunduğunu vurguladı. Vaat değil icraatla hizmet edeceklerini ifade eden Gürsoy, rant yerine insanlara hizmet etmeyi amaçladıklarını söyledi. Yeşilyurt'u ayağa kaldırmak için birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Gürsoy, "Bu yerel seçimde partiye değil adaya oy vereceksiniz. Zaman birlik ve beraberlik vakti" dedi.