Sağlık
Giriş Tarihi : 01-02-2024 20:34   Güncelleme : 01-02-2024 20:34

SAADET PARTİSİ, MALATYA’DA BÜYÜKŞEHİR ADAYI PROF. DR. İBRAHİM GEZER’İ DESTEKLEYECEK

SAADET PARTİSİ, MALATYA’DA BÜYÜKŞEHİR ADAYI PROF. DR. İBRAHİM GEZER’İ DESTEKLEYECEK

SAADET PARTİSİ, MALATYA’DA BÜYÜKŞEHİR ADAYI PROF. DR. İBRAHİM GEZER’İ DESTEKLEYECEK

PROF.DR. GEZER: DÖNEM BÜTÜN İNSANLARIMIZLA BİRLİKTE ŞEHRİMİZİ YENİDEN AYAĞA KALDIRMA DÖNEMİ

 

Saadet Partisi, Malatya’da Büyükşehir Belediyesi için bağımsız aday olan Prof. Dr. İbrahim Gezer’i destekleme kararı aldı. Bu destekten dolayı SP’ye teşekkür eden Gezer, “Bu dönem hangi siyasi görüşten olursa olsun, bütün insanlarımızla birlikte şehrimizi yeniden ayağa kaldırma dönemi’ dedi.

Önümüzdeki Mart ayı sonunda gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde Malatya Büyükşehir Belediyesi için bağımsız aday olan Prof. Dr. İbrahim Gezer’e birçok muhalefet partisi de destek veriyor. Son olarak Saadet Partisi (SP) Malatya’da büyükşehir adayı çıkarmama kararı alarak bağımsız aday olarak seçime girecek Gezer’i destekleyecek.

Parti il binası önünde gerçekleşen basın açıklamasında konuşan SP il Başkanı Mustafa Canbay, Malatya’nın 6 Şubat’ta iki büyük deprem ile büyük yaralar aldığını belirterek “Bugün geldiğimiz bu noktada depremlerden dolayı büyük yara alan memleketimizin en iyi şekilde yönetilebilmesi için Saadet Partisi teşkilatları olarak diğer seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de en güçlü adaylarla girmenin gayreti içerisindeyiz” dedi.

Her seçimde vatandaşları alternatifsiz bırakmama gayreti içerisinde olduklarını da dile getiren Canbay, şunları söyledi:

“Bu seçimin de önemine binaen Saadet Partisi teşkilatları olarak üzerimize düşeni en iyi şekilde yaparak Malatya'yı yönetebilecek adaylar arasında bilgisi, birikimi, tecrübesi ve çalışmalarını bildiğimiz, gerek öğretim görevlisi olduğu dönem, gerekse BİLSAM Başkanlığı döneminde yaptığı güzel çalışmalar ile tanıdığımız Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkanı Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer'i destekleme kararı almış bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Zamanın Malatya'yı düşürme ve birlikte yönetmen zamanı olduğunu kaydeden Canbay, “Zaman her şeyi hak eden milletimize hizmet zamanıdır. Zaman milletimizin paralarını reklamlarla kendi şahsi çıkarlarına değil milletimize harcama zamanıdır. Zaman işi ehline verme, emaneti sahiplerine verme zamanıdır. Buradan da tüm hemşerilerimizin parti ayrımı gözetmeksizin bu seçimin önemine binaen Büyükşehir Belediye Başkanlığı için İbrahim Gezer hocamızın yanında olmaya ve Malatya’mızı birlikte yöneterek hak ettiği yere ulaştırmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Bağımsız Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer ise Türkiye'nin en köklü partilerinden birisi olan Saadet Partisi'nin bu anlamlı desteğine teşekkür ederek, “Rahmetli Erbakan hoca gibi, Recai Kutan gibi, Oğuzhan Asiltürk gibi değerleri yetiştiren Saadet Partisi'nin bu önemli ve anlamlı desteğini almış olmaktan büyük bir gurur duyuyorum.” dedi.

Prof. Dr. Gezer, bu yola çıkarken ‘Dönem şu parti ya da bu parti dönemi değil, dönem hangi siyasi partiden olursa olsun, hangi siyasi görüşten olursa olsun, bütün insanlarımızla birlikte şehrimizi yeniden ayağa kaldırma dönemi’ sloganıyla başladıklarını da ifade ederek şunları söyledi:

“Bu anlamda dönem bütün insanlarımızın bu şehirde yaşayan kadın, erkek, sağcı, solcu, Alevi, Sünni, Kürt, Türk, köylü, kenti, genç, yetişkin bütün insanlarımızın bilgi birikim ve tecrübesini bu şehrin harcına karma dönemi. Dönem Malatya dönemi. Bu süreçte Malatya'nın yaşadığı ağır sorunlar herhangi bir kişinin, herhangi bir adayın, herhangi bir partinin, herhangi bir grubun ya da herhangi bir toplumsal kesimin tek başına altından kalkacağı sorunlar olmaktan çoktan çıkmış görünüyor. Şehrimiz çoğu ağır şartlar yaşıyor, depremden önce de ağır ekonomik şartların, krizlerin, işsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığı anlamında ciddi sorunları vardı. Hatta son yıllarda ciddi irtifa kaybeden bir şehirdi. Ve son yıllarda en fazla irtifa kaybeden 13 ilden biriydi, en hızlı yoksullaşan 5 ilden biriydi. Yaşadığımız depremler de bu işi çok daha ağır şartlara taşımış oldu. Mevcut durumda artık sıradan tedbirlerle ve sıradan kadrolarla Malatya'nın ayağa kalkma ihtimali kalmamıştır. Tek başına birilerini ya da tek başına bir partinin bir kesimin çabasıyla ayağa kalkma ihtimali kalmamış olan şehrimizin ancak elbirliğiyle güç birliğiyle birlik ve beraberlikle bütün partilerimizin, bütün sivil toplum kuruluşlarımızın, bütün hemşerilerimizin dayanışmasıyla ayağa kalkabilir. Belki her şekilde ayağa kalkar diyebilirsiniz ama kalkması yetmiyor. Malatya'nın iddialı bir şehre dönüşmesi gerekiyor, büyük düşünen bir şehre dönüşmesi gerekiyor. Hayalleri olan, rüyaları olan bir şehre dönüşmesi gerekiyor”

31 Mart’ta Malatyalıların teveccühünü alır almaz bütün kesimlerle beraber çalışma adına net bir kararlılıkları olduğunun altını çizen Gezer, “Bu şehri sizlerin desteğiyle, ortak aklın, katılımcılığın ve çoğulculuğun başkentine dönüştürme konusunda net bir irademiz var. Bu anlamda katılımcılığı ve çoğulculuğu yaşam tarzı haline getirmiş bir hemşehriniz olarak göreve geldiğimizde bütün insanlarımızla istişare halinde yürüyeceğiz. Gece yarısı saat 1-2’lere kadar mesai yaparak bu şehri bir yere taşımak ve bu şehrin yakın tarihinin gördüğü en büyük kalkınma seferberliğini başlatacağız. Gençlerimizin, çocuklarımızın, hemşerilerimizin daha huzur içerisinde, birlik ve beraberlik içinde yaşayacağı bir şehri kurma konusunda net bir kararlılığımız var” şeklinde konuştu.

Göreve geldiklerinde tüm partiler ve tüm paydaşlarla herkese eşit yakınlıkta duracaklarını ifade eden Gezer, “Bu şehri hep birlikte yeniden kuracağız. Malatya'yı hep birlikte ayağa kaldıracağız. Bunun için 31 Mart’ı iple çekiyoruz” diye konuştu.