Gündem
Giriş Tarihi : 13-02-2024 19:30   Güncelleme : 13-02-2024 19:30

PROF. DR. GEZER: 5 YILDA 50 BİN KONUT YAPACAĞIZ

PROF. DR. GEZER: 5 YILDA 50 BİN KONUT YAPACAĞIZ

PROF. DR. GEZER: 5 YILDA 50 BİN KONUT YAPACAĞIZ

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, göreve geldiklerinde sağlam zeminli alanları imara açarak 5 yılda 50 bin konutu kente kazandıracaklarını söyledi.

Asrın felaketinin derin yaralar açtığı Malatya’da sağlam ve güvenilir konutlar ile ilgili projesinden bahseden Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, 117 bin depremzedenin konteyner kentlerde kaldığını ve 200 bini aşkın insanın ise deprem nedeniyle kenti terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin kentte yaşanan konut sorununa kayıtsız kalamayacağını da belirten Prof. Dr. Gezer, 31 Mart’ta yetki aldıklarında bu sorunun çözümüne dair proje ve çalışmalarının hazır olduğunu ifade etti. Kentin Güney ve Kuzeyinde sağlam zeminli alanları imara açarak 5 yılda 50 bin konut üreteceklerinin altını çizen Gezer, “Kentsel dönüşüm projelerine hız vereceğiz. TOKİ’nin mevcut hızıyla 20 yıl sürecek konut yapım hızını, Büyükşehir işbirliğiyle arttıracağız. Yerinde dönüşüm projelerinin imar sorunlarını hızlıca çözecek, maliyetine beton verecek ve bu hemşerilerimizin belediyeye olan ödemelerinde yüzde 50’ye varan indirimler yapacağız. Bizim dönemimizde Malatya, oransal olarak ülkemizin en fazla konut üreten ve en çok kentsel dönüşüm projesi gerçekleştiren şehri olacak.” dedi.

31 Mart’ta Malatya’nın kazanacağını söyleyen Gezer, seçim gezileri kapsamında ev toplantılarına da katılıyor. Son olarak Battalgazi ilçesine bağlı Alişar mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Gezer, “Mahalle projelerimizden Mahalle stratejik planları ve mahalle sosyal yaşam merkezleri projelerimizi konuştuk. Mahallelerimizin potansiyelini harekete geçirecek ve yeniden inşa edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Bağımsız Aday Prof. Dr. Gezer, “Bu şehri birlikte daha güzel günlere taşıyacağız. 31 Mart’ı iple çekiyoruz. Sandıkta biz kazanacağız. Gençler kazanacak, Malatya kazanacak” diye konuştu.