Siyaset
Giriş Tarihi : 02-03-2024 10:27   Güncelleme : 02-03-2024 10:27

Karakuş: ‘ Söz Veriyoruz esnafların sıkıntıları çözülecek’

Karakuş: ‘ Söz Veriyoruz esnafların sıkıntıları çözülecek’

Karakuş: ‘ Söz Veriyoruz esnafların sıkıntıları çözülecek’

CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Karakuş, 31 Mart yerel seçimler kapsamında çalışmalarına aralıksız bir şekilde sürdürmeye devam ediyor.

Esnaf ve vatandaşlardan büyük destek gören, CHP Battalgazi Belediye Başkanı Ali Karakuş, Malatya’da Ankara Esnaf Çarşısını gezerek esnafların bire bir sıkıntılarını dinledi. Karakuş, “ Esnaflarımız çok sıkıntılı. Ankara Esnaf Çarşısının tam anlamıyla ne yol kenarından nede sağdan soldan görünme durumu sıfır. Çevre yoluna bakan taraf partilerin konteynerları ile kapatılmış. Diğer taraf ise tel örgüler ile çevrilip esnaf çarşısının kapatılmasına sebep olmuş. vatandaş bu çarşıdan haberdar olmadığı için esnafın siftah yapmadan evine gittiği günler oluyor. Esnaf çarşısındaki sıkıntıları ivedi bir şekilde çözüme kavuşturacağız. Vatandaşların Ankara Esnaf Çarşısındaki esnaflardan alış veriş yapmasını sağlamak için elimizden gelen tüm fedekarlığı yapacağız” dedi.

CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Karakuş, eskimalatya esnaflarının da sıkıntılarını dinleyerek,” buradaki esnaflarımız ortada kalmış durumda. Eskimalatya Konteynır esnafları ne yapacağını şaşırmış durumdalar. Belediyenin yapılan binasında konteynerdaki esnaflara yer verilmemiş ve sözleşme yapılmamış. Biz söz verdik esnaflarımıza, göreve geldiğimiz gün eskimalatya’daki esnaflarımızın sıkıntılarına çare olacağız. Yapılan belediye iş hanında esnaflarımıza daha refah, daha düzenli iş yapabilmeleriiçinyer vereceğiz. Belediye olarak tüm imkanları esnaflarımıza sunacağız” şeklinde konuştu.

Altyapıdan, ulaşıma, deprem konutları ile ilgili çalışmalardan, ekonomi, çözüm bekleyen esnafın sorunlarına, çiftçi ve hayvan üreticilerinin taleplerinden, spor, tarih ve kültürel değerler gibi konular üzerinde projelerinin hazır olduğunu dile getiren Karakuş, “Malatya’yı tekrar ayağa kaldırmak için tüm gücümüzle çalışacağız. Malatya'yı geleceğe hazırlamak zorundayız. Büyük bir afet yaşadık, şimdi Malatya'yı ayağa kaldırmanın zamanıdır. Kalıcı konutlara hız vermeliyiz. Konut yaparken de rezerv alanı ilan ettiğiniz yerlerde yaşam alanlarını unutmayacaksınız. Okulu, yaşam alanlarını ve alt yapıyı konutlarla birlikte yapacaksınız. Konut yapılmış alt yapı yok, parkı yok, sağlık evi yok, ibadet yeri yok. Böyle bir planlama olamaz.” İfadelerini kullandı.