Genel
Giriş Tarihi : 19-03-2024 22:33   Güncelleme : 19-03-2024 22:33

Karakuş: ‘Makama Mevkiye Değer Vermedik…Sermayemiz İnsanlığımız…’

Karakuş: ‘Makama Mevkiye Değer Vermedik…Sermayemiz İnsanlığımız…’

Karakuş: ‘Makama Mevkiye Değer Vermedik…Sermayemiz İnsanlığımız…’

İnsanlara Tepeden Bakan Belediyecilik Başarılı Olamaz

Oy Potansiyeli Yükselmiş Hizmet Düşmüş

Göreve Geldiğimizde Belediyenin Kapılarını Sökecem..

 

CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Karakuş, seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Zafer mahallesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Karakuş, “ Makama mevkiye değer vermedik. Sermayemiz insanlığımızdır..” dedi.

Zafer mahallesinde yoğun yağmur altında çalışmalarını aksatmayan CHP Battalgazi Belediye Başkanı Ali Karakuş, burada mahalle sakinlerinin ve esnafların sıkıntılarını dinledi. Hemen hemen her mahallede sıkıntıların olduğunu dile getiren Ali Karakuş, “ Bizler insanlara tepeden bakan belediyecilik anlayışı ile gelmeyeceğiz. Zaten tepeden bakan insanların hepsi vatandaşlarımız tarafından tepki oyları indirilmiştir. Malatya artık değişim istiyor. Malatya ve Battal Gazili vatandaşlarımız CHP Kadrolarına güvenmekte. Her şeyden önce ulaşılabilir bir başkan olacağım. Seçim çalışmalarıma ben aday olmadan öncede senelerdir vatandaşlarımızın içindeydim. Onların sıkıntıları ile üzüldüm, sevinçleri ile sevindim. Herkes bilir ki Ali Karakuş Şeffaftır. Belediyeyi yönetirken adil olacağım. Takdir edersiniz ki, pandemi ve deprem sürecindeki çalışmalarımızı ayrım yapmadan herkese ulaşmaya gayret ettim.” İfadelerini kullandı.

Yoğun tempo çalışmalarını sürdüren Karakuş akşam Malatya’da uydu yayını yapan bir TV’nin programına katıldı. Program sunucusunun sorularına şeffaflıkla cevap veren Karakuş, “ Siyaseti 25 senedir yapıyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ali Karakuş hakkını helal et’ diyen tek insanım. AK Parti’nin Malatya’da kurucusuyum. Kırmızı et birliğinden genel sekreterlik yaptım. Türkiye Değişim Partisi İl Başkanlığı yaptım. Siyaseti ve stk’da yöneticilik yaparken insanlara hiçbir zaman tepeden bakan biri olmadım. Ben aşiret insanıyım. Ve bizler aşiretin vermiş olduğu feyiz ve terbiye ile büyütüldük.” İfadelerine yer verdi.

Biz Battalgazi için varımızla yoğumuzla, bilgi birikimimizle ve tecrübemizle doğduğum ve her zaman nefes aldığım ilçemin vatandaşları ile her zaman gurur duyduğum Battal gaziye hizmet için çalışmak için geliyoruz şeklinde konuşan Karakuş, “ Biz insanlara değer veriyoruz. Makama mevkiye değer vermedik…Sermayemiz insanlığımızdır. Bizler vatandaşlarımızı ziyaretlerimizde bize projelerinizden bahsetmeyin diyorlar. Bizler her an sizinle görüşebilecek miyiz diyorlar. Sıkıntılarımızı size anlatabilecek miyiz. Bizlerde diyoruz ki, 1 Nisan’da göreve layık görürseniz , belediyenin tüm kapıları açılacak sözünü veriyoruz. Vatandaş artık değişim istiyor. Esnafı da , emeklisi de artık bitkin. Tepeden bakan belediyecilik anlayışına karşılar. “ dedi.

Neden CHP’de adaysınız konusuna ise Karakuş ,” Aday olmamdaki tek sebep siyasi ahlak çökmüş olması. CHP’de bana kimse namaz kılma, oruç tutma demedi. Bu ayrımcılığı yapmadılar. Her zaman saygı duydular. Bizlerde CHP’de daha rahat bir belediyecilik anlayışı sunacağımızı vatandaşlarımıza anlattık. Bakış açımızı değiştirmemiz lazım. Ayrımcılığın zamanı değil, Malatya’nın ayağa kaldırma zamanıdır diyerek vatandaşlarımıza bir bir anlatıyoruz. 12 gün süre kaldı anlatmaya devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Malatya’da AK Parti’nin oy oranın yükseldiğini fakat hizmetlerin düştüğüne işaret eden Karakuş, “Depremde sahada varolan Selahattin Gürkan’dan başkasını görmedik. Selahattin Başkanım ile deprem boyunca beraber çalıştık. Kendisine hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizler Malatya Milliyetçisiyiz. Kim bu güzelim memlekete hizmet etmişse partisi hiç önemli değil teşekkür ederiz. Parti içi kavgalarının acısını maalesef Malatyalı vatandaşlarımız çekmekte. Bizler deprem olduğu dakikadan bu yana ayrım yapmadan herkese yardım etmeye çalıştık. Yani bireysel menfaatimiz olmadı. Bu topraklarda büyüyen ve iki üniversite okuyan, bu memlekette tarım ve hayvancılıkla uğraşan bir kardeşinizim. Battalgazi ilçesinin bir evladı olarak, söz veriyorum 1 Nisan’da kazanırsak Mormaş’daki kardeşlerimiz çağıra cam ve belediyenin tüm kapılarını söktürecem..” dedi.

Malatya Şu anda hasta doğru tedavi ile ayağa kaldırılır diyen Karakuş, “ Malatya hasta. Doğru tedavi ile kısa sürede ayağa kaldırılır. Menfaat gözetmeksizin, gece gündüz çalışacağız. Çünkü bu seçimde gezdiğimiz her bir çiftçimiz, esnafımız, emeklimiz, öğrencimiz hepsi ama hepsi bitkin durumda. Hastayı tedavi etmek için o ilçe’de büyüyen ve her daim o ilçede olmanın mutluluğunuz hazını yaşayan insanlara teslim edilmesi gerekir. Bizlerde ekibimiz ile tüm projelerimiz ile, Battalgazi belediyesini proje belediyesi yapacağız. Tarımından , esnafına, emeklisine, öğretmenine, öğrencisine, ev hanımlarına her gün proje üreteceğiz ve ivedi bir şekilde hayata geçireceğiz.”