Genel
Giriş Tarihi : 11-02-2024 11:52   Güncelleme : 11-02-2024 11:52

İŞTE ŞEHİR TRAFİĞİNİ ÇÖZÜME KAVUŞTURACAK ‘MALATYARAY’ PROJESİ

İŞTE ŞEHİR TRAFİĞİNİ ÇÖZÜME KAVUŞTURACAK ‘MALATYARAY’ PROJESİ

PROF. DR. GEZER: BU ŞEHİRDE ARTIK PROJELER KONUŞULACAK

İŞTE ŞEHİR TRAFİĞİNİ ÇÖZÜME KAVUŞTURACAK ‘MALATYARAY’ PROJESİ

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, Malatya’yı önümüzdeki dönem çağ atlatacak projelerini açıklıyor. Bu önemli projelerden birinin ‘MalatyaRAY’ Projesi olduğunu belirten Gezer, “Malatya’ya çağ atlatacak ve şehrimizi gelecek yüzyıla taşıyacağız” dedi.

Laf değil proje üreterek Malatya’yı önümüzdeki 5 yılda bölgesinin cazibe merkezi haline getirmek için Büyükşehir Belediyesi için Bağımsız Başkan Adayı olan Prof. Dr. İbrahim Gezer, özellikle Malatya’nın son dönemlerde keşmekeş olan trafik sorununu çözüme kavuşturmak için hazırladıkları 'MalatyaRAY' projesinin detaylarını paylaştı.

MalatyaRAY’ın İnönü Üniversitesi’nden başlayarak şehir merkezini biri Battalgazi diğeri Yeşilyurt’tan olmak üzere iki hatla geçerek Turgut Özal Viyadüğü çıkışında birleşeceğini belirten Gezer, sonrasında ise bu hatların birinin İkizce’ye diğerinin ise Havaalanına uzanacağını ifade etti.

MalatyaRAY ile trafik ve kent içi ulaşım sorununun kalıcı olarak çözeceklerini ifade eden Prof. Dr. Gezer, “OSB’ler ile Havaalanı trafiğini şehrin dışına taşıyacağız. MalatyaRAY ile şehrimizin sosyal kültürel ve ekonomik hayatı canlanacak. MalatyaRAY ile şehrimiz tek merkezli olmaktan kurtularak Büyükşehir mantığına uygun olarak geniş bir alana yayılacak. MalatyaRAY orta vadede Kale, Akçadağ ve Doğanşehir’i de kapsayacak şekilde genişletilecek. MalatyaRAY ile şehrimize çağ atlatacak ve gelecek yüzyıla taşıyacağız. Projeler yarışacak, 31 Mart’ta biz kazanacağız. Malatya kazanacak” diye konuştu.