Ekonomi
Giriş Tarihi : 28-02-2024 21:38   Güncelleme : 28-02-2024 21:38

Hanımefendi Hanife Yazıcı’dan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ve Engelsiz Yaşam Merkezine Ziyaret

Hanımefendi Hanife Yazıcı’dan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ve Engelsiz Yaşam Merkezine Ziyaret

Hanımefendi Hanife Yazıcı’dan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ve Engelsiz Yaşam Merkezine Ziyaret

Hanımefendi Hanife Yazıcı ve beraberindeki heyet; ziyaretler kapsamında, ilk olarak 6 Şubat depremlerinde zaruret içinde olan depremzede vatandaşlara yardımlarını ulaştırmaya devam eden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfını ziyaret etti.

Hanımefendi’nin gerçekleştirmiş olduğu ziyarete; 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Tuncay Altuğ’un eşi Ayşe Altuğ, Vali Yardımcısı Reşit Özer Özdemir’in eşi Fatoş Özdemir, Vali Yardımcısı Bilal Basrı’nın eşi Suzan Basrı, Vali Yardımcısı Abdulselam Bıçak’ın eşi Gizem Bıçak, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar’ın eşi Esma Savar, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal’ın eşi Feray Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın’ın eşi Mukaddes Altın, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Cevdet Tatar ve Orman İşletme Müdürü Osman Kayalar’ın eşi Filiz Kayalar katıldı.

Sosyal devlet anlayışının önemine vurgu yapan Hanımefendi Yazıcı “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, amacına uygun çalışmalar yaparak sosyal adaleti pekiştirici tedbirler alarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi ve ayni yardımda bulunarak her daim çalışmalarını hız kesmeden sürdürmektedir.” dedi.

Daha sonra Hanımefendi Yazıcı ve beraberindeki heyet, Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren, bakıma muhtaç vatandaşların yatılı olarak yaşamlarını sürdürdükleri Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine ziyarette bulundu.

Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini gezen Hanımefendi; Yaşam Merkezi Müdüründen, kurumun işleyişi, engelli vatandaşlara verilen hizmetler ve genel durumları hakkında bilgiler alarak, karşılıklı istişarelerde bulundu.

Engelleri yıkmak için zihnimizdeki duvarları yıkmamız gerektiğini söyleyen Hanımefendi Yazıcı “Engelli birey yoktur sadece yoluna çıkan engeller vardır. Engelli insanlara saygı, insanlığa saygı duymaktır. Engelli olmak bir kusur değildir. Bütün engelleri birlikte dayanışma ile aşabiliriz.” dedi.

Ardından Hanımefendi Yazıcı ve beraberindeki heyet, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında ve Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde bulunan vatandaşlarımızla fotoğraf çektirerek ziyaretlerini sonlandırdı