Gündem
Giriş Tarihi : 21-03-2024 22:17   Güncelleme : 21-03-2024 22:17

Gürsoy: "Depremzedeler Kaderlerine Terk Edilmiş"

Gürsoy:

Gürsoy: "Depremzedeler Kaderlerine Terk Edilmiş"
CHP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Alper Gürsoy, seçim çalışmaları kapsamında Rönesans konteynır kenti ziyaret etti.
CHP Başkan adayı Alper Gürsoy ve ekibi, Yakınca da bulunan ve depremzedelerin yaşadığı Rönesans konteynır kentini ziyaret etti. Gürsoy, buradaki vatandaşların sorunlarını dinledi ve yaşadıkları koşulları eleştirdi.
Gürsoy, burada yaşayan vatandaşların ortak çamaşırhane, ortak lavabo ve ortak banyo kullanmak zorunda kaldıklarını belirterek, konteynırların küçük olmasına rağmen 5-10 kişi bir arada kalabalık bir şekilde yaşamak zorunda olduklarını ifade etti. Ortak banyoların olduğu yerde kapı yerine bez takılmış ve kadınlar bu şartlarda duş almak zorunda kalıyorlar. Ayrıca, alt yapı eksikliğinin neden olduğu sorunları da dile getirdi.
Hükümet yetkililerinin konteynır kentlerde sorun olmadığını iddia etmelerini eleştiren Gürsoy, bu koşullarda yaşamanın zorluğunu vurguladı. Burada yaşayanlar da sizin vatandaşlarınız neden bu zor şartlar altında yaşamalarına mecbur bıraktınız? Çocuklar burada zor durumda. Burada gördüklerimiz insanın vicdanın sızlatıyor. İnsanlar sadece seçim dönemlerinde hatırlanmaması gerektiğini ve sürekli desteklenmeleri gerektiğini belirtti.
Gürsoy, patron sizsiniz seçildikleri takdirde yaşanılabilir bir ortam sağlamak için çalışacaklarını ve kiracılar için sosyal konut projelerimiz var. Kira öder gibi sizleri ev sahibi yapacağız. Bunun için projelerimiz de ekibimiz de hazır. Sizler bize yetki verdiğiniz takdirde ilk işimiz sizlere daha yaşanılabilir bir mekan sağlamak olacaktır. Bizler sizlere hizmet etmek için geliyoruz. Bize oy versin yada vermesin herkese her insanımıza adil eşit hizmet götüreceğiz. 
Son olarak, Gürsoy, Rönesans konteynır kentte yaşayan vatandaşların unutulduğunu ve kaderlerine terk edildiğini dile getirdi.