Gündem
Giriş Tarihi : 18-03-2024 17:55   Güncelleme : 18-03-2024 17:55

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Barış Yıldız’ın Çanakkale Zaferi dolayısıyla yaptığı yazılı basın açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Barış Yıldız’ın Çanakkale Zaferi dolayısıyla yaptığı yazılı basın açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Barış Yıldız’ın Çanakkale Zaferi dolayısıyla yaptığı yazılı basın açıklaması metni:

Çanakkale Zaferi imkansız denileni başaran, feda etmekten çekinmeyen kahramanların dillere destan olmuş emperyalizme karşı verilmiş en önemli savaşlardan biridir.
Vatanını korumak için cephede canını vermeye hazır, ölmek için bekleyen askerler vatanına siper oldular. Çanakkale’yi geçilmez kılarak büyük bir destanı, büyük bir askeri başarıyı bıraktılar tüm dünyada. Mustafa Kemal Atatürk'le anılan bu zafer Mustafa Kemal Atatürk'ün komutanlığının en büyük nişanı oldu. Türk askerinin en büyük başarısı olan Çanakkale Zaferi yalnız askeri bir muharebe olmanın ötesinde, bir milletin yeniden dirilişinin, yeniden ayağa kalkışının, yeniden umudunun yükselişinin miladı oldu. 18 Mart'ta Çanakkale'de emperyalizme karşı verilen mücadele sonrası yükselen umutla beraber kurtuluş mücadelesinin ruhu oldu. 
Bugün bu büyük kahramanlık hikayesinin 109’uncu yılında o ruhu yaşatmayı görev biliyoruz.
Bu vesileyle Çanakkale'yi Türk tarihine altın harflerle yazdıran başta Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cevat Çobanlı'yı, Selahattin Adil'i, Yüzbaşı Hafız Nazmi Bey'i, Ezineli Yahya Çavuş'u, Seyit Onbaşı'yı ve vatanın dört bir yanından cepheye koşan ismini sayamadığımız nice kahraman ve fedakar ecdadımızı rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.