Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 01-01-1970 02:00

CHP’LI DURMAZ; “PARİSİ İKLİM ANLAŞMASI” İÇİN TBMM BAŞKANINA ÇAĞRI YAPTI

CHP’LI DURMAZ; “PARIS İKLIM ANLAŞMASI” İÇİN TBMM BAŞKANINA ÇAĞRI YAPTI  CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz Paris İklim Anlaşması hakkında yazılı bir soru önergesi verdi

CHP’LI DURMAZ; “PARİSİ İKLİM ANLAŞMASI” İÇİN TBMM BAŞKANINA ÇAĞRI YAPTI

CHP’LI DURMAZ; “PARIS İKLIM ANLAŞMASI” İÇİN TBMM BAŞKANINA ÇAĞRI YAPTI

 CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz Paris İklim Anlaşması hakkında yazılı bir soru önergesi verdi. Durmaz, önergesinde ülkemizin Paris Anlaşmasını onaylamayan tek G20 ülkesi olduğunu vurgulayarak, önümüzdeki yasama sürecinde Paris Anlaşmasının onaylanması için TBMM’yi göreve çağırdı.

DURMAZ: İklim Krizinin Çözümü Paris Anlaşması

Durmaz, BM Hükümetlerarası İklim Değişikliği Panelinde ortaya çıkan vahim tabloyu hatırlatarak; ”İnsanlık için kırmızı alarm çalıyor, orman yangınları, sel felaketleri, günlük hayatımızı direkt etkileyen, can kayıplarına yol açan, doğaya ve insanlara ağır zararlar veren uluslararası iklim krizinin ve doğa tahribatının kaçınılmaz bir sonucudur. Isınmanın önlenebilmesinin yolu da uluslararası bir seferberlikle bu gazların salınımının aşağı çekilmesinden geçiyor. Bu aşamada Paris Anlaşmasının önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.” Dedi.

Önergesinde, “”Paris İklim Anlaşması için verilmiş ayrı bir fon var mıdır” sorusunu yönelten Durmaz, kaynakların yerinde ve amacına uygun kullanımıyla ülke olarak sorumluluğumuzu yerine getirmiş olacağız.” Dedi.

Anlaşmayı onaylamayan ülkeler; Türkiye Eritre, İran, Irak, Libya ve Yemen