Gündem

 CHP: YILDIZ: “ŞEHİTLERİMİZ CİĞERİMİZİ YAKTI”

 CHP: YILDIZ: “ŞEHİTLERİMİZ CİĞERİMİZİ YAKTI”

 CHP: YILDIZ: “ŞEHİTLERİMİZ CİĞERİMİZİ YAKTI”
CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız 12 Şehit haberinin ardından yaptığı yazılı açıklamada “3’ü Malatyalı 12 şehit ciğerimizi yaktı” ifadelerini kullandı.
Yıldız konuyla ilgili yaptığı açıklamada; 
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Harekâtı kapsamında 28 Mayıs 2022 tarihinde icra edilen mağara arama-tarama faaliyetleri sırasında teröristlerce açılan ateş sonucu Üsteğmen Nuri Melih Bozkurt’un şehit olduğu bildirilmiş, bölge kontrol altına alınmış, teröristler etkisiz hale getirilmiştir. Ancak tüm aramalara rağmen şehidimizin naaşına uzun süre ulaşılamamıştır.
Devam eden çalışmalar kapsamında, 6 Temmuz 2025 tarihinde, daha önce teröristlerce hastane olarak kullanıldığı belirlenen 850 rakımlı bir mağarada yapılan arama sırasında metan gazına maruz kalan 19 personelimizden 12’si şehit olmuş, diğer personeller hastaneye sevk edilmiştir. Şehitlerimizden 3’ünün Malatyalı olması acımızı daha da derinleştirmiştir.
Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, silah arkadaşlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum.
[16:26, 07.07.2025] Berivan CHP: CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ MUHARREM AYI BİTİMİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI 

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız Muharrem Ayı’nın sona ermesi nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. 
Yıldız yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;
“Muharrem Ayı’nda tutulan oruçların bugün itibarıyla sonuna gelmiş bulunuyoruz. Öncelikle, bu anlamlı günlerde oruç ibadetini yerine getiren tüm Malatyalı hemşerilerimizin oruçlarının Hak katında kabul olmasını niyaz ediyoruz.
Muharrem Ayı, İslam tarihi açısından büyük önem taşımaktadır. Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesiyle insanlığın hafızasına kazınan bu ay, asırlardır büyük bir yas ve derin bir hüzünle anılmaktadır. Kerbela’da yaşananlar bizlere şunu öğretmiştir: Önemli olan sadece savaşı kazanmak değil, haklı olmaktır. Bin defa mazlum olsan da bir defa zalim olma!
Hazreti Hüseyin’in uğruna şehit düştüğü haklı dava, yüzyıllardır insanlığın vicdanında diri kalmaya devam etmektedir. Kerbela hadisesi, bugün hâlâ dualarla, gözyaşlarıyla anılmakta; Yezid’in zulmü ise hem Müslümanların hem de insanlığın ortak vicdanında lanetlenmektedir. Türkiye’de Alevi’siyle Sünni’siyle her evde bir Hüseyin sevgisi yaşarken, bir tek evde bile Yezid isminin yer almaması bunun en açık göstergesidir.
Bizler de Hz. Hüseyin’den aldığımız ilhamla hak bildiğimiz yoldan dönmeyecek, zalimlerin baskısı karşısında asla boyun eğmeyeceğiz. Mazlum olsak da boyun eğmeyeceğiz.
Muharrem orucunun sona ermesiyle birlikte paylaşılacak lokmaların, aşure günlerinde sunulacak aşurelerin; lokmasını paylaşan tüm vatandaşlarımızın niyetlerinin ve hizmetlerinin kabul olmasını diliyoruz.  Allah kabul etsin.”