Gündem
Giriş Tarihi : 05-12-2023 23:02   Güncelleme : 05-12-2023 23:02

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Afet Köy Evleri Anahtar Teslim Törenine Katıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Afet Köy Evleri Anahtar Teslim Törenine Katıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Afet Köy Evleri Anahtar Teslim Törenine Katıldı

 

Çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla deprem sonrası evleri yıkılan Akçadağ Eğin Mahallesindeki vatandaşlarımız için yapılan Afet Köy Evleri Anahtar Teslim Töreni düzenlendi.

Törene; Vali Ersin Yazıcı, Ak Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, İhsan Koca, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Abdurrahman Babacan, MHP Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Ercan Altın, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Binaların yapımında sıfır tolerans sağlayacağız. Fay üstü, dere yatağı, sıvılaşma olan bölgelere izin vermeyeceğiz. Bunların olması için de tek çözüm kentsel dönüşüm. Deprem bölgesinde 200 bin inşaatımız devam ediyor. Biz de gece gündüz demeden hem sahada hem bakanlıkta çalışıyoruz. Yeter ki kentsel dönüşüme başvurun, elimden ne geliyorsa yaparım. Ama sakın rantsal dönüşüm yapmayın. Vatandaşlar da bu dönüşüme yardımcı olsun. 51 bin köy evini çelikten yapıp 6 ay içerisinde teslim edeceğiz. Bu doğrultuda Bakanlığın bütçesi de on kat artırıldı ki depreme hazırlıklı olalım." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Bakan Mehmet Özhaseki, Vali Ersin Yazıcı ve il protokolü Afet Köy Evleri hakkına sahip, 8 aileye anahtarlarını teslim ettikten sonra İl Müftüsü Şahin Yıldırım tarafından okunan duaların ardından hak sahibi vatandaşlarla çekilen hatıra fotoğrafıyla program sona erdi.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’den Malatya Valiliğine Ziyaret

Malatya Valiliğini ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, şeref defterini imzaladı. Ardından Valilik Makamında beraberindeki heyetle birlikte Vali Ersin Yazıcı’dan İlin genel durumu ile ilgili bilgiler aldı.

Valilik ziyaretinin ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret edip 6 Şubat depremleri sonrası Büyükşehir Belediyesi çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Mehmet Özhaseki, Vali Yazıcı ve beraberindeki heyet Malatya çarşı meydanını ziyaret edip, yapımı devam eden inşaat alanlarında incelemelerde bulundu. Akabinde Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayında düzenlenen İl Genel Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirilerek program sona erdi.