Siyaset
Giriş Tarihi : 14-02-2024 22:19   Güncelleme : 14-02-2024 22:19

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAĞIMSIZ BAŞKAN ADAYI PROF. DR. GEZER DOĞANŞEHİR’DE

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAĞIMSIZ BAŞKAN ADAYI PROF. DR. GEZER DOĞANŞEHİR’DE

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAĞIMSIZ BAŞKAN ADAYI PROF. DR. GEZER DOĞANŞEHİR’DE

GEZER: “BU ŞEHRİ BİRLİKTE AYAĞA KALDIRMA KONUSUNDA NET BİR KARARLILIĞIMIZ VAR”

 

31 Mart yerel seçimleri öncesinde çalışmalara hız veren Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkanı Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen ilçelerden biri olan Doğanşehir’i ziyaret ederek vatandaşların ve esnafların sorunlarını dinledi, seçimlerde destek istedi.

İlçe merkezinde yıkılan çarşı alanına kurulan Sivas Belediyesi Geçici çarşısındaki esnaflarla bir araya gelen Başkan Adayı Prof. Dr. Gezer, “Doğanşehir ilçemiz bölgemizin en çok potansiyele sahibi ilçelerinden birisi. Depremde çok zarar gördü, yüzlerce, binlerce evimiz yıkıldı, iş yerimiz yıkıldı. Çok sayıda canımızı kaybettik. Ama şehirle ilgili ilçelerimizle ilgili çok sayıda çalışma yapmış birisi olarak en çok emek vermiş bir aday olarak geçmişte Malatya ile ilgili ilçelerimizle ilgili hem Doğanşehir hem de Malatya'ya ilgili yol haritamız hazır. Yetki aldığımızda Malatya'nın ve Doğanşehir’in hızlıca toparlanması ve en hızlı yol alan ilçelerimizden birisi olmak için projelerimizi hazırladık” dedi.

31 Mart'ta yetki aldıklarında hem Doğanşehir’i hem de Malatya'da yakın tarihin gördüğü en kapsamlı kalkınma seferberliğini başlatacaklarını ifade eden Prof. Dr. Gezer, “Topyekûn bir seferberlik inşa ederek bütün kurumlarımızla, bütün insanlarımızla,  şu parti, bu parti demeden, kimseye minnet etmeden, bu şehri birlikte ayağa kaldırma konusunda net bir kararlılığımız var.” dedi.

Bu nedenle 31 Mart seçimlerini iple çektiklerini dile getiren Prof. Dr. Gezer, “Doğanşehirli hemşerilerimiz, Malatyalı hemşerilerimiz rahat olsunlar. Yol haritamız belli, hazırlıklarımız net, projelerimiz hazır. Çünkü yıllardır Malatya'yı çalışıyoruz. Tarımından sanayisine, kentsel dönüşümünden altyapısına, hangi alanda ne yapılacağı konusunda projelerimiz hazır” ifadelerine yer verdi.

“EMEĞE PROJELERE VE VİCDANIMIZA BAKARAK OY VERELİM”

Doğanşehir’in 973 ilçe arasında 649’uncu sıradayken son 20 yılda 705’nci sıraya gerilediğini de ifade eden Gezer, şunları söyledi:

“Doğanşehir ilçemiz en önemli elma üretim merkezlerinden birisi. Yine fasulye, tütün, alabalıklar gibi bir potansiyeli var. Bizim ilk odaklanacağımız noktalardan birisi üretici örgütlenmeleri. Bizde maalesef örgütlü tarım çok zayıf. Tütünde yaşanan sorun da benzer bir sorun. Doğanşehir tütünde ciddi bir potansiyeli var ilk yapılması gereken şey gerekli yol haritaları çıkarılarak üreticinin kendi kooperatiflerini, kendi birliklerini kurması ve tütüne sahip çıkmasıyla başlamak gerekiyor.  Bizim inisiyatif aldığımız bir Malatya'da en önemli gündemlerden birisi bu. İl ve ilçelerimizin daha ileriye taşınması için bir seferberlik başlatmak olacak. Doğanşehir ilçemizin 20 yıldır devam eden gerileme sürecini durdurmak ve ilçemizi hak ettiği yere taşımak için bu seçimlerde teveccühünüze talibiz. Bugüne kadar ilimiz ve ilçemiz ile ilgili onlarca proje gerçekleştirmiş bir hemşeriniz, bir kardeşiniz olarak teveccüh göstermeniz halinde Doğanşehir ilçemizle ilgili yol haritamızın ve projelerimizin hazır olduğunu bilmenizi isterim. Ülkemizin yaşadığı sorunların çözülmesi ve daha ileriye taşınması için her alanda tam bir seferberlik başlatılacak ve ilçemizin bütün kapasite ve enerjisi harekete geçirilecektir. Gelin artık bu seçimlerde partilerin isimlerine bakarak değil emeğe projelere ve vicdanımıza bakarak oy verelim. Gelin artık bu seçimlerde hatır için değil Doğanşehir için oy verelim.”