Gündem
Giriş Tarihi : 22-04-2024 22:23   Güncelleme : 22-04-2024 22:23

Başkan ŞENGÖNÜL: Milli ve Manevi Değerlerine Bağlı Nesiller Yetiştirmek Hepimizin Sorumluluğudur

Başkan ŞENGÖNÜL: Milli ve Manevi Değerlerine Bağlı Nesiller Yetiştirmek Hepimizin Sorumluluğudur

Başkan ŞENGÖNÜL: Milli ve Manevi Değerlerine Bağlı Nesiller Yetiştirmek Hepimizin Sorumluluğudur.

 

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay ŞENGÖNÜL,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesi ile bir mesaj yayımladı.

Başkan ŞENGÖNÜL; "23 Nisan 1920 tarihi;Türk Milleti’nin tüm imkanlarını seferber ederek işgallere karşı dünyaya varlığını kanıtladığı, büyük Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına ‘Çocuk Bayramı’ olarak armağan ettiği büyük ve önemli bir gündür. Dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği önemin ve duyduğu güvenin bir ifadesi olarak görmekteyiz.

 

23 Nisan;  Çocuklarımızın gözlerindeki ışık ve yüreklerinde taşıdıkları umutları ülkemizin geleceği adına bizlere güç vermektedir. Çocuklarımızın umutlarının yeşertilmesi, milli ve manevi değerlerine güçlü bir şekilde bağlı, şahsiyet ve vizyon sahibi nesiller olarak yetişmesi hepimize ait olan bir sorumluluktur. Bu mesuliyet aynı zamanda vatanımızı kanları ve canları pahasına bize miras bırakan Şehitlerimiz ve Gazilerimize olan borcumuzu da ifade etmektedir.

 

Ülkü Ocakları olarak Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin yolunda , Genel Başkanımız sayın Ahmet Yiğit Yıldırım Bey'in emrinde çocuklarımıza ve gençlerimize karşı sorumluluklarımızın farkındayız. Milli şuuru yüksek, ahlaklı bir nesil yetiştirmek için tüm mesaimizi harcıyoruz. Tüm çocuk ve gençlerimizi kutlu dergahımız olan Ülkü Ocaklarına bekliyoruz. 


 

‪Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılışında emeği geçen kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, bağımsızlığın ve milli egemenliğin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının Yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.” dedi.