Gündem
Giriş Tarihi : 12-03-2024 00:57   Güncelleme : 12-03-2024 00:57

BAŞKAN ÇINAR’DAN 12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI;

BAŞKAN ÇINAR’DAN 12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI;

BAŞKAN ÇINAR’DAN 12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI;

“İstiklal Marşı, Bağımsızlığımızın Ve İstikbalimizin Simgesidir”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü nedeniyle yayımladığı mesajında; “ Vatan şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu İstiklal Marşı, necip Türk Milletinin bağımsızlık inancıyla, imkânsızlıklar ve bin bir zorluk içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin o günkü manevi ve milli ruhla mısralara dökülmüş şanlı destanıdır.” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar yayımladığı mesajında; “ Merhum Mehmet Akif Ersoy’un, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı; milli mücadele ruhunu, Türk Milleti’nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmıştır.

İstiklal Marşımız, kahraman ordumuza ve aziz milletimize umut aşılamış, milli mücadele ruhunun canlanmasına vesile olmuştur. Bağımsızlığımızın ve istikbalimizin simgesi olan İstiklal Marşı'na saygı duymak, her bir mısrasında şehitlerimizin aziz hatıralarının olduğunu bilmek, gençlerimize bu bilinci aşılamak hepimizin görevidir.

Merhum Mehmet Akif Ersoy, şiirini imanı ve davası için yazan ve bizlere İstiklal Marşı gibi bir şiiri miras bırakan, aziz milletimizin yetiştirdiği büyük bir değerdir. Onun ahlaki duruşu ve inandığı değerlerden sapmadan yaşayışı hepimize örnek olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 103. Yıldönümünü canı gönülden kutluyor, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve tüm milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.” ifadelerine yer verdi.