Gündem
Giriş Tarihi : 09-04-2024 19:27   Güncelleme : 09-04-2024 19:27

Başkan BORAN: Bayramlar, Manevi Hayatımızın Müstesna Günlerindendir

Başkan BORAN: Bayramlar, Manevi Hayatımızın Müstesna Günlerindendir

Başkan BORAN: Bayramlar, Manevi Hayatımızın Müstesna Günlerindendir

 

TÜRKAV Malatya İl Başkanı Bünyamin Boran, Ramazan Bayramı vesilesi ile bir mesaj yayımladı. Başkan BORAN mesajında;  "Mutlulukların paylaşıldığı, insanların kaynamasına, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendiği ve huzurlu yaşamanın tesisine vesile olan Bayramlar, manevi hayatımızın müstesna günlerindendir. Sevinmekten çok sevindirmenin de önem taşıdığı bu özel günlerde, nefsimizin ve bencilliğimizin bizleri esir almasına fırsat vermeden dargınlıkları, kırgınlıkları zihinlermiz ve davranışlarımızdan söküp atmalıyız. Her daim bizleri güçlü kılan büyük Türk Medeniyet geleneğimizin, kültürel varlığımızın, manevi değerlerimizin kazandırdığı dayanışma ruhu sayesinde her türlü zorluğu birlik, beraberlik, hoşgörü ile bertaraf eden milletimizin gelecek nesillere bırakacağı hasletlerden biri de kardeşçe kutlanacak bayramlar olacaktır.

Aziz Türk milletinin en güzel özelliklerinden biri olan, kim olursa olsun ayırt etmeksizin güçsüzün, muhtacın yanında olmak anlayışıyla dayanışmanın gereği olarak yoksul, kimsesiz, hasta ve yaşlıları ziyaret ederek bitap düşmüş yürekleri onarmalı yetimlerin, gariplerin kimsesizlerin tebessümü ile Bayram sevincimize onları da ortak etmeliyiz.

Ayrıca unutmamalıyız ki bu bayramları huzur içinde yaşamamızı mukaddesatımız uğruna canlarını feda eden Aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz en değerli varlıklarını bu vatan için feda eden şehitlerimizin aileleri bütün milletimize emanet ve başımızın tacıdır. Aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi Şükran ve minnetle yad ediyorum.

Bu vesileyle bayramların bize kattığı ortak sevinci hayatımızın her anında yaşamayı tüm insanların sevdikleri ile birlikte huzur içinde Bayram geçirmelerini diliyor, Ramazan Bayramı'nın Malatya'mıza ve milletimize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.