Spor
Giriş Tarihi : 14-10-2023 22:11   Güncelleme : 14-10-2023 22:11

ARGUVAN’DA AMATÖR SPOR HAFTASI ÖĞRENCİLERİN YOĞUN KATILIMI İLE KUTLANDI

ARGUVAN’DA AMATÖR SPOR HAFTASI ÖĞRENCİLERİN YOĞUN KATILIMI İLE KUTLANDI

ARGUVAN’DA AMATÖR SPOR HAFTASI ÖĞRENCİLERİN YOĞUN KATILIMI İLE KUTLANDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak kutlanan Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl Atletizm Federasyonu Başkanlığının 2023 yılı faaliyet programında yer alan Cumhuriyetimizin 100.yılı Atletizm Arguvan İlçe seçmelerine ilçedeki tüm okullardan toplamda 92 öğrenci katılım sağladı. Arguvan Lisesi önünden başlayan kortej yürüyüşü ilçe merkezinden devam ederek Arguvan Kapalı Spor Salonu önünde sona erdi. Kutlama programı günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, protokol ile öğrenciler arasında gerçekleşen voleybol turnuvası ile devam ederek, farklı yaş gruplarından 92 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen koşu yarışı ile sona erdi. Dereceye giren öğrencilere Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş tarafından madalyaları takdim edildi.

Kortej yürüyüşüne; Arguvan Kaymakamı Adem Karataş, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, İlçe Jandarma Komutanı Ali Ayva, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Yıldırım, İlçe Millî Eğitim Müdürü Özhan Akpınar, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yalçın Sincer, öğretmenler, öğrenciler ve veliler yoğun katılım sağladılar.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, gençlerimizin arasından çok iyi sporcuların çıkacağını ümit ediyorum ifadelerini kullanarak;

“Sağlıklı bir birey hem bedensel, hem ruhsal hem de sosyal anlamda iyi ve sağlıklı olmalıdır. Bizler şunu biliyoruz ki spor birleştirici, spor siyaset üstü spor her anlamda 7’den 70’e insanların bir araya gelmesini sağlayan, gençlerimizin ise kötü alışkanlıklardan uzaklaşmasında etkin bir rol oynayan çok önemli bir güçtür. Ben geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, gençlerimizin arasından çok iyi sporcuların çıkacağını ümit ediyor; farklı spor dallarında başarılar elde ederek ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine canı gönülden inanıyorum.

Kızıldaş, il müsabakalarına katılacak olan sporculara başarılar dileyerek konuşmasına şöyle devam etti;

“İlçemizin gururu sizlerinde yakından tanıdığı Arguvan’lı Milli Atletimiz Salih Korkmaz, bu yıl hızlı yürüyüş kategorisinde şampiyon olarak bizleri onurlandırdı ve gururlandırdı. Önümüzdeki yıl yapılacak olan 2024 Paris Olimpiyatlarında Salih’i şampiyon olarak görmek istiyoruz. Biz sizlere inanıyor ve umudumuzu koruyoruz, Arguvan’da Salih gibi milli takıma kadar gidecek yeni şampiyonlarımız çıkacaktır. 92 öğrencimizin mücadale ettiği yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi canı gönülden kutluyor, kendilerine il müsabakalarında başarılar diliyorum. İlçemize kazandırılan kapalı spor salonu için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Arguvan Kaymakamı Adem Karataş; “Amatör Spor Haftası sporun ne kadar önemli bir şey olduğunu, sporun bir yaşam tarzı olarak hayatımızın her alanında bunu çeşitlendirmemiz gerektiğini bizlere anlatan güzel bir hafta. Sizler bu yaşlarda spor yaparak, bedenen ve zihnen daha sağlıklı bir vücuda sahip olacaksınız. Bugün ilçemizde seçmeler yapıldı, ildeki müsabakalarda başarılı olan öğrencilerimiz Türkiye şampiyonluğuna ileride ise olimpiyatlara kadar gidebilecekler. Müsabakalara hazırlanacak öğrencilerimizin daha çok çalışıp gayret etmeleri istiyoruz. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, dışarıda sizler için uygun olmayan karanlık ortamlarda durup, vakit harcamanız yerine ilçemize kazandırılan bu nazih güzel ortam da vakit geçirmenizi, spor yapan diğer arkadaşlarınızı izlemenizi, her türlü kötü alışkanlıktan uzak durmanızı istiyoruz. Ben tekrardan Amatör Spor Haftanızı kutluyorum. Dereceye giren öğrencilerimize il müsabakalarında başarılar diliyorum.