Malatya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları öncesinde tören hazırlıkları sürerken, Valilik tarafından kent merkezindeki trafik düzenlemelerine ilişkin kamuoyu duyurusu yapıldı.
Valilikten yapılan açıklamada, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü kutlama etkinlikleri ve tören genel provası kapsamında güvenli ve düzenli trafik akışının sağlanması amacıyla bir dizi tedbir alındığı belirtildi.
İnönü Caddesi 08.00-12.00 Saatleri Arasında Kapatılacak
Alınan karar doğrultusunda, 27 Ekim 2026 Salı günü gerçekleştirilecek genel prova ile 29 Ekim 2026 Perşembe günü düzenlenecek resmi törenler nedeniyle İnönü Caddesi, her iki gün de saat 08.00 ile 12.00 arasında geçici olarak araç trafiğine kapalı olacak.
Sürücülere Alternatif Güzergâh Uyarısı
Malatya Valiliği, tören ve prova saatlerinde sürücülerin mağduriyet yaşamaması için alternatif güzergâhları kullanmalarını istedi.
Açıklamada, trafik akışının güvenli şekilde sürdürülebilmesi için sürücülerin trafik işaretlerine ve görevli personelin yönlendirmelerine uymalarının önem taşıdığı vurgulandı.
Yetkililer, vatandaşların belirtilen gün ve saatlerde ulaşım planlamalarını trafik kısıtlamalarını dikkate alarak yapmalarını istedi.