Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 01-01-1970 02:00

Keskin: “Esnaf zor dönemde yanında olanı hiçbir zamanunutmaz, unutturmaz”

Keskin: “Esnaf zor dönemde yanında olanı hiçbir zaman unutmaz, unutturmaz” Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, koronavirüsten etkilenen esnaf ve sanatkarların Malatya Büyükşehir Belerilesine olan beklentilerini içeren başvuruda bulunduklarını bildirerek, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan, esnaf ve sanatkarın yanında olacaktır

Keskin: “Esnaf zor dönemde yanında olanı hiçbir zamanunutmaz, unutturmaz”

Keskin: “Esnaf zor dönemde yanında olanı hiçbir zaman unutmaz, unutturmaz”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, koronavirüsten etkilenen esnaf ve sanatkarların Malatya Büyükşehir Belerilesine olan beklentilerini içeren başvuruda bulunduklarını bildirerek, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan, esnaf ve sanatkarın yanında olacaktır. Bu konuda kuşkumuz yoktur” dedi.

Keskin yaptığı yazılı açıklamada, Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında; işyerleri kapanan, iş potansiyeli kaybolan ve zor bir dönem  geçiren esnaf ve sanatkarlar için beklentileri içeren baş vuruyu Malatya Büyükşehir Belediyesine yaptıklarını aktararak, “ İşyeri kapanan esnaf ve sanatkarlara maddi destek yapılmasını talep ediyoruz. Belediyeye ait tüm işyeri ve işletmelerde kira bedelinin alınmamasını talep ediyoruz. Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri;  koronavirüs nedeniyle kapalı kalan ve kapatılan işyerlerinden esnafın ödediği Su bedeli, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat İzin Harcı, İşgaliye Harcı, Pazar Yeri Harcı, Çevre Temizlik Vergisi, Emlak Vergisi, Katılma Payı, Tabela İlan ve Reklâm Vergisi, Otopark Ruhsat Harcı, Canlı Müzik Ruhsat Harcı, İşyeri mesafe ölçüm bedellerinin alınmamasını ya da büyük oranda indirime gidilmesini talep ediyoruz. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan, esnaf ve sanatkarın yanında olacaktır. Bu konuda kuşkumuz yoktur. Pandemi sürecinde Mülkiyeti Belediyemize ait olan iş yerlerinin 3 ay boyunca kira alınmayacağını kamuoyunu açıklandı. Yaptığımız görüşmede 3 ay sonrada pandemi süreci devam ederse Büyükşehir Belediyesi bu durumu tekrar gözden geçirecek.  İnşallah önümüzdeki yılbaşına kadar maddi durumu sıkıntılı olan esnafımıza, esnafımızın yanında çalışanlarına Büyükşehir Belediyesi tarafından gıda yardımı yapılacağı bilgisi de bizimle paylaşıldı. Pandemi süreci devam ettiği sürece de bu yardımlar devam edecek. Esnaf zor dönemde yanında olanı hiçbir zaman unutmaz, unutturmaz. Ellerinden gelen imkanlar ölçüsünde esnafımızın yanında olacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan ve ekibine, merkez ilçe belediye başkanlarımıza, ilçe belediye başkanlarımıza bu çabalarından ötürü şahsım adına teşekkür ediyorum. Gün birlik olma günü gün dayanışma günüdür. Büyükşehir Belediyemiz gibi Hekimhan Belediye Başkanımız Turan Karadağ’a belediye ait iş yerlerinde kiracı konumunda olan esnafımızdan 4 ay boyunca kira almayacağını belirtmiştir, kendilerine esnafım adına teşekkür ediyorum.” dedi.

-“Kredilerin geri dönüşü başladı. Esnafımız bu kredileri nasıl ödeyecek kara kara bunu düşünmekteyiz”